© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

#NoALesDenúnciesEntreVeïns

September 12, 2016

Estimat / Estimada  Veí / Veïna,

 

Som molts veïns a Barcelona que per diverses raons compartim la nostra llar; una pràctica molt arrelada i acceptada des de fa dècades a la nostra ciutat. Molts de nosaltres formem part de l'Associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona (ViA) per tal d'assegurar una màxima transparència i una bona convivència tant amb els nostres visitants com amb els nostres veïns. ViA ens representa davant les Autoritats i altres Organitzacions Cíviques. És membre estable del “Consell Municipal de Turisme i Ciutat de Barcelona” on treballa conjuntament amb altres entitats rellevants i associacions per dissenyar un projecte de ciutat oberta, respectuosa i sostenible. I a més, ViA és una entitat Certificada per l’UCC “Unió de Consumidors de Catalunya”.

 

La nostra llar és la nostra residència habitual on estem empadronats i on residim de forma permanent i com tu o qualsevol altre veí d'aquesta ciutat, tenim tot el dret de compartir-la sense retre comptes.

La nostra llar no ha estat comprada o llogada per ser explotada comercialment, NO SOM PROFESSIONALS! i gràcies a poder compartir-la podem seguir pagant el nostre lloguer o hipoteca i evitar desnonaments tenint en compte la crisi dels nostres dies, l’atur i la precarietat laboral.

Els nostres visitants accepten per endevant respectar tant les normes de casa nostra com les del nostre edifici sabent que del contrari serà convidat a marxar. D’aquesta manera es convertirà en un “nou veí ocasional” integrat, respectuós i garantim una bona convivència entre tot el veïnat del barri i la ciutat.

 

Volem que sàpigues que “Compartir la llar” no és una activitat il·legal. Sabem que l’ Ajuntament ha estat enviant cartes a moltes comunitats demanant als propis veïns a denunciar-se entre ells, carta que, des de la nostra Associació lamentem i trobem molt desafortunada tant en la forma com en el to. Creiem que incita perillosament a la marginació social i contribueix a crear un ambient de sospita propis de temps passats. A més, aquesta carta no diferencia entre les diverses tipologies d’ allotjament que trobem a la nostra ciutat com tampoc anomena la nova figura del “Ciutadà Productor”, acceptada de forma explícita per la Comissió Europea, el Parlament de Catalunya i la Generalitat.

 

Estimat / Estimada veí / veïna, ara que estàs millor informat, si creus que en el teu edifici hi ha una “Llar compartida” alegra’t, doncs segurament el seu inquilí o propietari se sent molt digne de compartir­la tot pagant els seus impostos corresponents, i feliç com a ciutadà que contribueix a millorar la nostra ciutat, i que a més, respecta i la fa respectar de la mateixa manera als seus visitants. Aporta més “veïns ocasionals“ i menys “visitants tèrmits” que arrasen la ciutat sense relacionar­se amb els seus veïns i sense entendre la seva forma de vida.


Pel que fem, ens sentim molt orgullosos.

#NoALesDenúnciesEntreVeïns

 

Please reload